HarpFlash – Interview with Florence Sitruk in Krakow, Poland 2019

We made this interview with French-German harpist and harp teacher Florence Sitruk on a beautiful autumn day in Krakow. Ms Sitruk is a professor in Bloomington at Jacobs School of Music and a guest professor at the Academy of Music in Krakow.

Forró nyomon - breaking news hárfával

A Hárfák és hárfások olvasói jól tudják, hogy bűnügyi riporterünk acélos izmokkal és rettenthetetlen szívvel üldözi a bűnt lankadatlan. Nem egy fotójával hozott már jelentős bűnözői köröket igen kellemetlen helyzetbe, sőt juttatott néhány nagy halat rács mögé. Most egy újabb szenzációs képzavar leleplezés következik.

Itt az év vége, a vizsgák időszaka, s talán a hárfások is többet gyakorolnak, mint egyébként... Bizonyos elbizakodottsághoz is vezet ez náluk, némelyikük akár alapvető biztonsági szabályokról is megfeledkezik. Ez történt a mostani esetben is. A minap meghívást kaptunk egy ártatlannak tűnő hárfaórára, ahol szemfüles fotósunk figyelmét nem kerülte el az apró, ám annál gyanúsabb részlet:


A forró nyomot digitálisan feljavítottuk, láthatóvá téve a kriminalisztikai szempontból fontos részleteket. A képen egy pata látható csíkos álruhában. A delikvens lábkép egyértelműen bizonyítja, hogy Keleti Boszorkány hárfás szörny képében bizony hazánkban bujkál!

Megnyugtatásul közöljük, hogy szerkesztőségünk időben értesítette az ügyben illetékes hatóságot, aki mostanra el is végezte a szükséges eljárási cselekményeket: vásárolt egy új zoknit a banyának hárfadívának.