HarpFlash – Interview with Florence Sitruk in Krakow, Poland 2019

We made this interview with French-German harpist and harp teacher Florence Sitruk on a beautiful autumn day in Krakow. Ms Sitruk is a professor in Bloomington at Jacobs School of Music and a guest professor at the Academy of Music in Krakow.

Séta a Nemzeti Sírkertben

Az idei nagyon hideg télben néhány tavaszias nap következett, ezért a hétvégén ellátogattunk a Nemzeti Sírkertbe. A melegben a bokrok kirügyeztek, a virágok kinyíltak, a fákon pedig édes mókusok ugráltak.

Híres elhunytakat

Több híres zenész sírját láttuk, köztük Arisztid von Würtzler hárfaművészét, Egressy Béni és Weiner Leó zeneszerzőkét, Pege Aladár bőgősét és Nemessányi Sámuel hegedűkészítőét.

Arisztid Munkácsy Mihály közelében nyugszik. A magyar-amerikai hárfaművész szintén külföldön lett híressé, sohasem tagadta meg hazáját és sok segítséget nyújtott hazai fiataloknak, akárcsak a nagy magyar festő. Dr. Géczy Károly írja Vándorévek muzsikája című önéletrajzi írásában, hogy Würtzler szeretett volna Debrecenben az Ecce homo előtt játszani, de ebben a halál megakadályozta.

Arisztid von Würtzler
Egressy Béni
Weiner Leó

-energetic-