HarpFlash – Interview with Florence Sitruk in Krakow, Poland 2019

We made this interview with French-German harpist and harp teacher Florence Sitruk on a beautiful autumn day in Krakow. Ms Sitruk is a professor in Bloomington at Jacobs School of Music and a guest professor at the Academy of Music in Krakow.

Az Aoyama hárfagyár - földrengés, cunami és atomkatasztrófa után

Nyilván sokakat izgat a kérdés, hogy a világ egyik legrégibb, 1897 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal üzemelő hárfagyára hogyan vészelte át a katasztrófasorozatot. A múlt héten érdeklődtünk náluk, most pedig megérkezett a gyár igazgatójának, Toshi Togami úrnak a levele. Mint írja, néhány hárfa a tokiói bemutatóteremben ugyan megsérült, és nem kevés gondjuk van a menekült honfitársaik megsegítésével, de egyébként működni, dolgozni tudnak. Mindenesetre figyelemre méltó, hogy az elektronikus levél három napig bolyongott az interneten.

2011. március 22. 16:32
Dear friend harpists,

Thank you for your sympathetic message for us Aoyama.

Fortunately we Aoyama are all safe out of reach from the big earthquake, its aftershocks and the following high rise tsumani attack. A few harps on display at the Tokyo showroom fell over and got damaged. We are now working all right.

There are still many refugees in trouble with daily supply. Japan is receiving supports and encouraging messages, including yours, from many countries for which we all thank them very much.

Many thanks again for your consideration.

Toshi Togami
Director


*

Aoyama Princess Sakura
hárfa
Itt a tavasz és a cseresznyefák hamarosan virágba borulnak, mint sok száz év óta mindig. Minden jót kívánunk az Aoyama hárfagyár munkatársainak és a bajbajutottaknak!

Aki adakozni kíván, ezeken az oldalon megteheti:

www.baptistasegely.hu
www.maltai.hu
www.segelyszervezet.hu
www.voroskereszt.hu