HarpFlash – Interview with Florence Sitruk in Krakow, Poland 2019

We made this interview with French-German harpist and harp teacher Florence Sitruk on a beautiful autumn day in Krakow. Ms Sitruk is a professor in Bloomington at Jacobs School of Music and a guest professor at the Academy of Music in Krakow.

Zenebutik: videón Würtzler Arisztid és a New York Harp Ensemble

Öt éve már, hogy lankadatlan szorgalommal, újra és újra nekifeszülve keresgélünk az interneten, hátha felbukkan egy videó híres magyar hárfásunkkal és világhírű zenekarával. Most végre siker koronázta a keresést!

Hárfa, interjú, könyv

A Magyar Televízió M3 kábelcsatornája 2015 februárjában ismételte meg a Zenebutik egyik 1990-es adását, mely akkor a közelgő Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaival foglalkozott. A műsorban bemutatták a fesztiválra készülő amerikai együttest is. Látható Barbara von Würtzler hárfázás közben, szó esik az éppen megjelenő Würtzler Arisztid-könyvről (amelyet blogunkban is sokszor felhasználtunk), továbbá elhangzik egy rövid interjú a hárfással.

Videó

Szenzációs felvétel következik tehát alább, mely az egész műsor indítása után 36:15-nél kezdődik. Vigyázat, a videó nem biztos, hogy azonnal elindul, mivel a kazettabetöltő-robotra 1-2 percet várni kell:

Keresőrobot

A filmet előkészítő robot működése itt megtekinthető:

(A Zenebutik adott része úgy is megtekinthető, hogy ezen az oldalon a „Würtzler Arisztid, hárfaművész” hivatkozásra kattintunk. Már ha nem rontották el a pozicionálást. De, elrontották.)