HarpFlash – Interview with Florence Sitruk in Krakow, Poland 2019

We made this interview with French-German harpist and harp teacher Florence Sitruk on a beautiful autumn day in Krakow. Ms Sitruk is a professor in Bloomington at Jacobs School of Music and a guest professor at the Academy of Music in Krakow.

Eva Jaslar életrajzi adatai

A közelmúltban egy lengyelországi hárfaversenyen megismerkedtünk Eva Jaslarral (lengyelesen: Ewa Jaślar), aki 1970-ben a New York Harp Ensemble alapító tagja volt, napjainkban pedig mint a Lengyel Hárfaszövetség alapítója és elnöke dolgozik. A feladat adta megát: éljünk a szerencsénkkel, és ismertessük meg őt a magyar közönséggel is!

„Images of a Charmed Life”

A verseny után Eva küldött nekünk egy 2004-es interjút, amit fordításban közölhettünk. Majd a rendelkezésünkre állt, hogy portréfilmet készítsünk róla. A film elkészült, és most keresünk televíziós bemutatásra lehetőséget neki.

Részletek itt nézhetők meg a filmből:

Budapesti kapcsolat

Evat néhány napra vendégül láttuk Budapesten. Megmutattuk neki a várost és virágot helyezett el Würtzler Arisztid sírján. Közben baráti kapcsolat alakult ki köztünk, s rengeteg információt, képet és dokumentumot kaptunk tőle, hogy a film igazán tartalmas legyen. Többek között két korabeli életrajzot is, melyet a marketingben használtak fel annak idején.

Ezeket is közöljük alább:

Eva Jaslar angol nyelvű biográfiája
Rövid bemutatkozás
(Dagmar Platilova is szerepel benne)

Grupa MoCarta

Eva testvére, Krzysztof Jaślar is művész, a kabaré világában érvényesült mint író és rendező. Unokaöccse, Filip hegedűművész és a humort ötvözi a komolyzenével: Grupa MoCarta nevű együttesük 2017-ben és 2018-ban is szerepelt Magyarországon: