HarpFlash – Interview with Florence Sitruk in Krakow, Poland 2019

We made this interview with French-German harpist and harp teacher Florence Sitruk on a beautiful autumn day in Krakow. Ms Sitruk is a professor in Bloomington at Jacobs School of Music and a guest professor at the Academy of Music in Krakow.

Boldog új esztendőt!

Reklámok a blogon

Éppen ma, az év utolsó napján érkezett az értesítés a Google-tól, hogy tartalmi és műszaki szempontból megfelelőnek ítélte a HarpPost-ot. Hirdetéseinek a közlése így elindulhat a blogon. Örülünk ennek, ugyanis azt reméljük, hogy a blog visszakerülhet általa az őt megillető első oldalra a hárfás találati listában, ahol csaknem tíz éven át szerepelt. Több, mint 250 hárfás cikkel szerintünk meg is érdemli ezt.

Boros Attila: Angyali zene II. (grafika)
Boros Attila: Angyali zene II.
(grafika, 30 x 20 cm)

Tizenegy évvel ezelőtt indult a blog Hárfák és Hárfások néven. Néhány éve csak, hogy HarpPost a nevünk. Legfőbb célkitűzésünk az induláskor az volt, hogy megörökítsük a régen élt hárfások életét és munkájuknak az eredményét. Jószerivel ugyanis semmilyen irodalmi anyag sem állt akkor még a tanulók rendelkezésére magyar nyelven a hárfa és a hárfások történetéről, s olyan adatbázisok sem léteztek, mint mondjuk az ADT. Büszkék vagyunk rá, hogy számos magyar zenésznek mi állítottunk először emléket a digitális világban. Nemcsak itt a blogon, de párhuzamosan az ismertebb, látogatottabb, népszerűbb Wikipédián is. Ugyanis tényleg nem a HarpPost ennek a történetnek a főszereplője, hanem a magyar hárfazene valamennyi reprezentánsával.

Holnap új korszak kezdődik. Véget értek az egyetemi tanulmányok, a blog munkaeszközzé fog válni. A történeti részben pótoljuk a restanciát, és több aktuális, mai hírt fogunk közölni a hárfa világából.

Szerencsében, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk minden olvasónak és persze jó egészséget is!