HarpFlash – Interview with Florence Sitruk in Krakow, Poland 2019

We made this interview with French-German harpist and harp teacher Florence Sitruk on a beautiful autumn day in Krakow. Ms Sitruk is a professor in Bloomington at Jacobs School of Music and a guest professor at the Academy of Music in Krakow.

Dziękuję, Kraków! – Nizalowski Fanni hárfás vizsgakoncertje (videó)

Akademia Muzyczna im. Krzysztofa Pendereckiego w Krakowie – Krakkói Krzysztof Penderecki Zeneakadémia

Elmúlt öt gyönyörű krakkói év. A város és az iskola tárt karokkal fogadott, s minden feltételt biztosított, hogy hárfás lehessek. Kollégiumot és ösztöndíjat. Nagyszerű professzorokat és hallgatótársakat. Koncerteket és koncertutakat Európa számos városába, Krakkó legnevesebb előadóhelyeire.

Név szerint is meg kell említenem néhány segítőmet. Irena Czubek-Davidson professzor asszonyt, hárfatanáromat. Florence Sitruk német-francia professzort, másik hárfatanáromat. A magyar nevű professzort, Michał Nagy urat, a gitár- és hárfatanszékvezetőjét. Körmendy Adrienne krakkói főkonzul asszonyt. S Maria Korzeniowska gitárost, akivel együtt tanultunk és igazán jó barátom lett. Adrian Nowak hallgatótársamat, aki az alábbi videóban is segít.

Rajtuk kívül még vagy száz névnek kellene itt szerepelnie. A szigorú kollégiumi gondnok nénitől – akit olyannyira sikerült megszelídítenem, hogy magyarul tanul – a mindig vidám ukrán lányokig.

Köszönöm, Krakkó!